14° Kapalı
  • EURO
  • DOLAR

Esnafın kayıt ücreti ve yıllık aidat tarifesi değişmedi

Esnaf ve sanatkarların geçen yıl için belirlenen kayıt ücreti ve yıllık aidat tarifesi değişmemesine rağmen, mevzuat gereği esnafların yıllık oda aidatı 202.9 liraya çıktı.
Türkiye - 4 Ocak 2018 12:09 A A

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonunun (TESK) "Esnaf ve Sanatkarların Ödeyecekleri Kayıt Ücreti ve Yıllık Aidat Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliği" Resmi Gazete'de yayımlanarak 1 Ocak'tan geçerli olmak üzere yürürlüğe girdi.

Buna göre, 2017 yılı için uygulanan kayıt ücreti ve yıllık aidat tarifesi 31 Aralık 2018'e kadar uygulanmaya devam edecek. Üyenin odaya ödeyeceği yıllık aidat, asgari ücretin onda birinden az olamayacağından asgari ücretin yüzde 10'u oranında kayıt ücreti ve yıllık aidat uygulanan il, ilçe ve meslek gruplarıyla 3. grup odalarda, bu yıl için belirlenen asgari ücretin brüt tutarının yüzde 10'u oranında kayıt ücreti ve yıllık aidat tahsil edilecek.

KAYIT ÜCRET İLE YILLIK AİDAT TARİFESİ DEĞİŞMEMESİNE KARŞIN, MEVZUAT GEREĞİ ESNAFLARIN YILLIK ODA AİDATI ARTTI

2018 yılı için net bin 603 lira olarak belirlenen asgari ücretin brüt tutarı 2 bin 29 lira. Bu durumda esnaf ve sanatkarın 2018 yılı aidat ve kayıt ücreti 202.9 lira olacak.

 

Türkiye - 12:09 A A
BENZER HABERLER

YORUM BIRAK

YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.